Om denne hjemmeside

Hvis ikke andet er nævnt er teksterne på denne hjemmeside skrevet af undertegnede.

Første gang, jeg blev vegetar, var helt tilbage i 1969 (ej altså, hvor tiden går!).

Siden da har jeg nysgerrigt, men også for ukritisk, studeret og afprøvet alle mulige og umulige måder at spise plantebaseret på — lige fra en næsten-vegetar-kost til en meget begrænset rå veganerkost helt uden raffinerede og forarbejdede fødevarer — i et forsøg på at hitte ud af hvilken kost, der er bedst for os mennesker.

Sidst i 1980’erne gennemførte jeg et omfattende studie i emnet Naturlig Hygiejne eller Natural Health, der vel mest kan betragtes som forløberen for det, der nu ofte betegnes livsstilsmedicin — altså hvordan vi understøtter forebyggelse, lindring og helbredelse af sygdomme ved at gennemføre omfattende forbedringer i kost, livsstil og livsbetingelser.

I 1989 var jeg med til at skrive om emnet i bogen Naturlig Sundhed, udgivet på Gyldendals Forlag januar 1990.

I de sidste mange år har jeg næsten udelukkende brugt tiden på at skrive artikler, nyhedsbreve og bøger — inkl. om en sund plantebaseret kost.

Jeg vil på denne side forsøge at formidle det, der er god videnskabelig enighed eller konsensus om.

Sig endelig til, hvis du mener, at jeg tager fejl eller har overset vigtige studier, der supplerer eller modsiger det, jeg skriver. Jeg modtager gerne spørgsmål, kommentarer og kritik.

Med venlig hilsen
John Buhl
john@plantebaseret-kost.dk